Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024
Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024

El Gobierno adverteix a les autonomies que estan obligades a complir les seves mesures anticovid

|

- Publicitat -

El Ministeri de Sanitat ha fet arribar aquest divendres a les Comunitats Autònomes les dues ordres ministerials que recullen les Declaracions d’Actuacions Coordinades (DAC) generals per a la lluita contra la covid-19 i específiques per a la mateixa lluita en l’àmbit de l’educació, amb la vista posada al curs vinent. Les ordres recorden que les DAC “obliguen” totes les Comunitats Autònomes i ciutats amb estatut d’autonomia (Ceuta i Melilla) “amb independència del sentit del seu vot” al ple del Consell Interterritorial del Sistema Nacional de Salut del 2 de juny en què es van aprovar per majoria. El Ministeri es remet al que estipula la lleis de Règim Jurídic del Sector Públic del 2015. Les dues ordres seran publicades al BOE aquest dissabte.

D’aquesta manera, el Ministeri recorda a les Comunitats l’obligació que tenen de complir les directrius aprovades pel Consell Interterritorial després que diversos territoris mostressin la disconformitat amb algunes de les que s’inclouen a la DAC, com ara les que afecten l’oci nocturn.

Publicitat

A banda, a les directrius ja anunciades a l’entorn d’aquest àmbit, de l’hostaleria i la restauració o dels esdeveniments i activitats multitudinàries no ordinàries, la DAC sobre mesures generals a l’entorn de la covid-19 també estableix que no es permetrà fumar a la via pública o en espais a l’aire lliure quan no es pugui respectar una distància mínima interpersonal de, com a mínim, dos metres. Tampoc es permet fumar a l’àrea destinada al públic dels esdeveniments i activitats multitudinàries no ordinàries a l’aire lliure.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut