Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024
Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024

El Front Polisario posa entre l’espasa i la paret el Gobierno: “Cal que esclareixi què entén per integritat territorial del Marroc”

|

- Publicitat -

El delegat del Front Polisario a Espanya, Abdulah Arabi, ha demanat aquest dilluns que el govern espanyol esclareixi que entén per “integritat territorial” del Marroc. En una roda de premsa en motiu de la decisió del moviment de suspendre les seves relacions amb Espanya, el delegat ha qüestionat la proposta d’Espanya que defensa la “integritat territorial” dels dos territoris. Arabi ha instat l’executiu a esclarir si el territori del Marroc són “les seves fronteres reconegudes internacionalment” o si donen per fet que el Sàhara Occidental en forma part. “Són termes que agreugen encara més la posició de l’executiu”, ha afirmat. Segons Arabi, la posició del govern d’Espanya “res té a veure” amb la d’altres països com els EUA.

Arabi també ha afirmat que la diferència entre la posició de l’executiu espanyol i la d’altres països com els Estats Units o Alemanya és que aquests dos mantenen l’opció de l’autonomia com una “solució a tenir en compte”. Segons el delegat del Polisario, el moviment entén que el posicionament d’aquests dos països davant el conflicte també inclou la independència “recollida en el dret internacional”.”Espanya ha anat més enllà i ha apostat per l’opció presentada pel Marroc com la més seriosa i la més creïble. Aquí està la diferència”, ha expressat Arabi.El Front Polisario va anunciar aquest diumenge que suspenia les relacions amb el govern espanyol després del gir sobre el Sàhara Occidental i el viatge de Pedro Sánchez a Rabat per segellar la reconciliació diplomàtica amb el rei del Marroc, Mohamed VI. Tal com va explicar el moviment, la decisió s’ha pres com a resposta al suport de l’executiu de Sánchez a la “proposta il·legal de l’ocupant marroquí, que pretén l’annexió dels territoris del Sàhara Occidental per la força i ignorant els drets inalienables del poble sahrauí a l’autodeterminació i la independència”.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut