Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024
Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024

El fons voltor Blackstone acapara 5.550 habitatges catalans, el 73% estan buits

|

- Publicitat -

Més 5.550 habitatges acumula el fons d’inversió Blackstone a 306 municipis de Catalunya, concentrats en blocs o dispersos arreu de les trames urbanes i rurals: al carrer d’Albert Porqueras de Lleida acapara 41 habitatges d’obra nova, 19 en un bloc del carrer Sant Jaume de Granollers, una trentena a l’avinguda Diagonal (al barri de Provençals del Poblenou, a Barcelona), una altra trentena al carrer Clavell de l’Aldea, una vintena al carrer d’Anna Tugas de Badalona, tres plantes al carrer de la Barceloneta d’Alcarràs i tres més al carrer Nou de Sant Antoni d’Olot. Entre les finques amb més valor de mercat sota la seva possessió, que coincideixen amb les més grans, també hi ha dos edificis a Sant Cugat del Vallès, situats al carrer de Josep Tarradellas i al carrer de Josep Irla. Són dades extretes de la investigació feta per La Directa i el rastreig de tretze empreses, que ha realitzat aquest mitjà.

Per primera vegada, s’ha pogut quantificar els habitatges de “l’imperi residencial a Catalunya” d’un dels fons d’inversió més grans del món, d’on l’empresari Stephen Schwarzman n’és el capdavanter, una identitat, encara avui dia opaca. Tal com assegura La Directa, Schwarzman és propietari de 20.000 habitatges de lloguer al conjunt de l’Estat espanyol, la xifra és molt més alta dels que mil més té CaixaBank, concretament més de mil habitatges més.

Publicitat

A Catalunya en concentra 5.550, de tots aquests el 73% dels quals estan buits segons el registre de la Generalitat i apunta La Directa. D’aquests habitatges, si els desglossem amb municipis, efectivament Barcelona lidera la llista d’habitatges d’aquest gegant de fons d’inversió: amb un total de 891 habitatges. En segona posició, sobresurt l’Hospitalet de Llobregat, amb 496. Les dues ciutats juntes allotgen el 25% de tota la cartera catalana de Blackstone.

 

Publicitat

Opinió

Minut a Minut