Edició 2099

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 24 de abril del 2024
Edició 2099

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 24 de abril del 2024

El fiscal no investigarà NSO per Pegasus, però posarà el focus a Òmnium

|

- Publicitat -

Noves informacions sobre Les querelles de Pegasus a Barcelona. El fiscal especialitzat en delictes informàtics de Barcelona, Roberto Valverde, ha sol·licitat al jutjat d’instrucció 21 de Barcelona que admeti la querella presentada per Òmnium Cultural, amb l’objectiu de destapar els autors de la investigació: “A l’efecte d’investigar els fets relatius a la possible conculcació del dret a la intimitat i secret de les comunicacions dels querellants per determinar la seva efectiva causa, extensió i autoria”. Així doncs, només aprova que s’investigui si s’ha produït un delicte de revelació de secrets pel que fa als tres querellants d’Òmnium i qui és l’autor.

Tot i això, per contra, descarta que l’Estat espanyol tingui la potestat d’investigar a NSO, l’empresa israeliana propietari del programari maliciós encara que la seva actuació sigui delictiva.

Publicitat

D’altra banda, pel que fa a la querella de la CUP continua encallada. El fiscal ha informat el jutjat d’instrucció 32 de Barcelona que “no procedeix” l’acumulació de la querella presentada per integrants del partit a la causa que va obrir el 2020 per la querella de l’expresident del Parlament i conseller d’Empresa, Roger Torrent i Ernest Maragall perquè “no es pot afirmar que els fets procedeixen de la mateixa persona”, segons ha informat El Nacional i hi ha la possibilitat que passi a disposició del jutjat d’instrucció 21.

En referència a les querelles d’ERC i l’ANC encara no hi ha novetats.

Et pot interessar  Aragonès exigeix "responsabilitats polítiques" pel 'cas Pegasus' després que el jutge rebutgi arxivar la investigació
Publicitat

Opinió

Minut a Minut