Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024
Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024

El fiscal Javier Zaragoza vol incorporar el delicte de convocatòria il·legal de referèndum

|

- Publicitat -

Un dels fiscals del judici del procés, Javier Zaragoza, ha fet un article al diari El Mundo, on critica la voluntat del Gobierno de Sánchez de modificar el codi penal, vinculant-ho, clarament, amb les conseqüències positives que això podria tenir sobre els presos polítics catalans, i demostrant la seva posició política conservadora i de dretes, és a dir, que deixa en evidència que el judici del procés no va ser, en cap cas, parcial, i que ja hi havia una sentència escrita abans que es dugués a terme.

Zaragoza aposta per no tocar els delictes de rebel·lió i sedició en la reforma del Codi Penal, i defensa incorporar-ne d’altres per “garantir una eficaç protecció del marc constitucional”. En aquest sentit, cita el delicte de convocatòria il·legal de consulta o referèndum, però també la tipificació específica de la desobediència reiterada al Tribunal Constitucional, com una modalitat agreujada de la desobediència, que comporti penes de presó i inhabilitació de certa gravetat. En un article al diari ‘El Mundo’, Zaragoza insisteix que els presos independentistes van cometre el delicte de rebel·lió i un “cop d’estat en tota regla”, i rebutja que les penes siguin excessives.

Et pot interessar  Cs denuncia la CCMA per "vulnerar la neutralitat" per dir 'exiliats' als independentistes que han marxat de Catalunya
Publicitat

Opinió

Minut a Minut