Dilluns, 5 de desembre de 2022 - Edició 1593
La República

El fiscal del TSJC titlla de “fals” el rumor que el judici contra l’antiga Mesa del Parlament sigui una “negociació amb Espanya”

Nega que el judici contra part de l’antiga Mesa del Parlament formi part de les negociacions entre els governs català i espanyol

Redacció 05/10/2022
Els membres de l’antiga Mesa Roger Torrent, Josep Costa, Eusebi Campdepadrós i Adriana Delgado a les portes del TSJC a Barcelona. Data de publicació: dimecres 05 d’octubre del 2022, 14:52 Localització: Barcelona Autor: Eli Don

El fiscal José Joaquín Pérez de Gregorio ha dit aquest dimecres al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) que corre el “fals rumor” que el judici contra part de l’antiga Mesa del Parlament forma part de les negociacions entre els governs català i espanyol, tal com ha pogut saber l’ACN.

Segons aquest rumor, la causa es du a terme en el marc de la taula de diàleg per “desjudicialitzar” la política catalana i arxiva alguns procediments judicials que afecten a polítics i activistes independentistes. Pérez de Gregorio ha afirmat estar segur que “és un fals rumor i que aquesta sala no es veurà afectada ni de refiló”.

Anteriorment, la fiscalia havia demanat suspendre el judici per resoldre un incident de recusació d’un magistratel. El fiscal Pérez de Gregorio, tanmateix, ha afirmat que veu “coherent” que la sala hagi decidit continuar amb la causa.