Divendres, 30 de juliol de 2021 - Edició 1100
La República

El festival d’escàndols de Juan Carlos I no s’atura: Revelen vinculacions de l’emèrit amb un compte d’Andorra

Els investigadors sospiten d’una transferència de 150.000 euros que el compte va rebre de la principal fundació que el rei fugat hauria fet servir per cobrar comissions irregulars

Redacció
Redacció 15/06/2021
El rei emèrit espanyol Juan Carlos I en una foto d'arxiu.

La fiscalia anticorrupció de Suïssa investiga si el rei emèrit també tenia un compte fraudulent a Andorra. Segons avança El Confidencial, es tracta d’un dipòsit que va estar obert durant més d’una dècada i que va estar operatiu fins al 2016. Les sospites dels investigadors de la fiscalia suïssa es basen en una transferència de 150.000 euros que va rebre d’aquest compte l’any 2008 provinents de la fundació Zagatka, la mercantil de Liechtenstein que l’emèrit hauria fet servir per cobrar comissions irregulars i que és la base de la investigació que es fa a Suïssa.

Els investigadors sospiten que l’emèrit podria haver utilitzat una societat panamenya anomenada Stream SA i controlada per testaferros per ocultar aquest dipòsit a Andorra. Tot i això, de moment no se sap la procedència d’aquests 150.000 euros, però aquesta revelació torna a posar sobre la taula els pagaments fiscals que el monarca ha fet per regularitzar els seus comptes a l’estranger són suficients.