Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024
Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024

El feixisme residual de Catalunya està preocupat pel possible impuls del nou partit hereu de Valls

|

- Publicitat -

Cs i PPC veuen amb recel l’impuls de Valents, el partit hereu de Manuel Valls, que té com a objectiu unir el constitucionalisme. La nova formació, que es presentarà aquest dissabte al Born de Barcelona, està impulsada per Eva Parera, diputada dels populars al Parlament, i que ha fitxat dos exdiputats de Cs. De fet, des de Cs i PPC admeten el seu “nerviosisme” per l’impuls de Valents, partit que veuen com una “OPA”. “Hi ha molta tensió interna”, expliquen fonts dels dos partits, consultades per l’ACN, després de constatar que Valents ja els comença a “arrabassar actius”. “Això preocupa, perquè són gent amb diners, van forts, i volen part del pastís”, afegeixen. El nou partit celebrarà el congrés fundacional entre els mesos de febrer i març.

De moment, Valents, abans de néixer i constituir la direcció política, ja ha aconseguit sumar a les seves files Jean Castel i Jorge Soler, dos exdiputats de Cs per Girona i Lleida, respectivament. El mateix va passar amb la marxa de l’exregidora liberal Marilén Barceló, de l’Ajuntament de Barcelona, i tres regidors més del municipi de Sitges.

Publicitat

Joan López Alegre, impulsor del nou partit -i exdiputat del PPC- afirma, sobre el transfuguisme, que Cs i populars “s’han de fer mirar el motiu pel qual la gent se’ls en va”. “Ara estan en una situació de gran debilitat. Nosaltres els deixem la porta oberta”, sosté en conversa amb l’ACN. Alegre, que veu el seu nou partit com “la UPN catalana que es quedarà a Catalunya”, afegeix que “si PPC i Cs fossin grans màquines electorals, Valents no naixeria”.

Així mateix, Nacho Martin Blanco, portaveu de Cs al Parlament, considera que el nou partit de Parera vol “fragmentar el constitucionalisme”. Nega que hi hagi “tensions internes”, tot i que mostra “respecte cap a les veus que ho puguin dir”. “Aquest nou partit està afeblint les bigues mestres i no és la millor manera de defensar el constitucionalisme”, denuncia. Martin Blanco creu que els casos de transfuguisme “son faves comptades” i que, “en general”, veu “bon ànim” entre els regidors que Cs té a Catalunya.

Et pot interessar  Fernández vol mantenir a tot preu la Guàrdia Civil i la policia espanyola a Catalunya

Tanmateix, des del PPC prefereixen, de moment, no fer cap comentari el respecte. El portaveu del grup parlamentari de Vox, Joan Garriga, per la seva banda, celebra que hi hagi un nou partit que “controli el separatisme”, tot i que “se’ls veu com una versió 3.0 de Cs i PPC”. També en declaracions, a l’ACN, Garriga -amb certa ironia- els convida “a aglutinar forces” de cara a les pròximes eleccions.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut