Dissabte, 28 de gener de 2023 - Edició 1647
La República

El FAQS es corona: Permet una entrevista íntegrament en castellà i obliga els periodistes a canviar d’idioma

Tot pel caprici del periodista Juan José Millás, que es va negar a realitzar l’entrevista amb traducció simultània. Espanyolització de TV3 en estat pur

Redacció 05/12/2021

El programa Preguntes Freqüents de TV3 aconsegueix que cada diumenge el sector català de Twitter parli dels seus continguts i de la seva deriva per convidar l’unionisme més caspós i fer bona part del programa en llengua castellana. Aquest dissabte no ha estat una excepció, i va entrevistar el periodista i escriptor Juan José Millás per parlar de temes d’actualitat com els efectes de la pandèmia, el cas català o el futur del Gobierno de coalició.

Independentment dels continguts de l’entrevista, l’escriptor es va negar a utilitzar un auricular per traduir simultàniament les preguntes del català al castellà, fet que el programa va acceptar, i que, per tant, va realitzar l’entrevista íntegrament en castellà. Però per acabar-ho d’adobar, la vergonya es va fer encara més gran quan Cristina Puig va interrompre la pregunta d’un dels periodistes, Jordi Panyella d’El Punt Avui que s’estava adreçant a Millás en català, per demanar-li que també fessin les preguntes en castellà. Aquest fet ha provocat nombroses crítiques a la xarxa que demanen explicacions, i la dimissió dels que decideixen permetre aquestes humiliacions cap a la televisió pública catalana, però sobretot a la llengua.