Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024
Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024

El drama de Madrid i l’atenció primària: “És la germana paupèrrima del sistema sanitari”

|

- Publicitat -

La Comunitat de Madrid continua tenint els pitjors indicadors pel que fa a l’assistència primària. Segons un informe presentat pel portaveu de la Federació d’Associacions per la Defensa de la Sanitat Pública, Madrid encapçala la lamentable situació, i seguidament hi ha Catalunya i les Illes Balears.

El document veu el principal problema d’això en l'”infrafinançament”, és a dir, en la manca d’inversió en aquest aspecte que ha fet que a la regió més important d’Espanya, la recent situació pandèmica hagi resultat un autèntic infern. Mentre Ayuso construïa un nou hospital del qual innumerables professionals n’han explicat els draps bruts, el drama real es vivia als CAP. El portaveu de la federació ho ha afirmat sense pèls a la llengua: “Madrid és la comunitat més desfinançada, la que dedica menys pressupost per habitant i any, i la que en els pressupostos del 2022 té intenció de destinar menys fons a la despesa sanitària pública”.

Publicitat

Així i tot, Catalunya és la que registra més esperes per les visites, amb un elevat percentatge d’habitants afirmant que ha esperat més de set dies.

Et pot interessar  La Fiscalia denuncia per frau fiscal l'empresari Alberto González Amador, parella d'Isabel Díaz Ayuso
Publicitat

Opinió

Minut a Minut