Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024
Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024

El doctor Trilla, optimista però prudent: Algunes dades preveuen que l’estabilització és més ràpida del que es preveia

|

- Publicitat -

El cap d’Epidemiologia de l’Hospital Clínic, Antoni Trilla, ha afirmat que algunes dades fan preveure que l’estabilització de la pandèmia de la covid-19 va “una mica més ràpid” del que es preveia. Trilla ha valorat això les paraules del director del Centre de Coordinació d’Alertes i Emergències Sanitàries, Fernando Simón, que aquest dijous va assegurar que l’epidèmia anava millor del que pensaven. Trilla ha considerat que volia dir que el nombre de casos nous és “inferior al que s’esperava” si s’hagués produït un repunt després de l’aixecament del confinament més estricte, tot i que ha demanat “prudència”. D’altra banda, ha alertat que “s’haurà de treballar molt” per poder començar a rastrejar tots els casos en dues setmanes.

Simón va marcar aquest termini aproximat per garantir la capacitat per detectar aïllar i rastrejar tots els casos i els seus contagis. Trilla ha dit que és un termini “possible” però ha apuntat que hi ha un “problema importat” en la capacitat per fer proves.

Publicitat

En aquest sentit, ha afirmat que serà molt difícil detectar els casos asimptomàtics i que a les grans ciutats serà més difícil seguir la traçabilitat dels positius. En tot cas, ha afirmat que cal “posar tots els recursos possibles” per establir aquest sistema que permeti detectar els casos i aïllar-los per evitar que es torni a estendre el virus.

D’altra banda, ha apuntat que quan acabi la crisi sanitària caldrà “repensar molt bé” com estaven les residències, tenint en compte que les víctimes d’aquests recursos poden representar “pràcticament el 50%” del total de morts a Europa.

Per últim, ha confiat en el “seny” de nens, adolescents i els seus pares en els passejos d’una hora que es podran fer a partir d’aquest diumenge.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut