Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024
Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024

El director de l’oficina del Puigdemont, citat a declarar com a investigat per malversació

|

- Publicitat -

El jutjat d’instrucció 28 de Barcelona ha citat a declarar el 15 de juliol al director de l’oficina del president a l’exili Carles Puigdemont, Josep Lluís Alay. Segons ha informat l’Oficina de Puigdemont, Alay ha estat citat a la Ciutat de la Justícia a les 10.30 hores de dimecres vinent per la querella presentada per la fiscalia acusant-lo d’un delicte continuat de malversació de fons públics i de prevaricació administrativa. En concret, la fiscalia vol que s’investigui un viatge a Nova Caledònia que, segons l’oficina, és “justificat i oficial” en motiu de la celebració del referèndum d’autodeterminació del 4 de novembre del 2018. Hi inclou el pagament de peatges per visitar els polítics presos a Lledoners el setembre del 2018.

L’oficina de Puigdemont ha defensat que, segons la llei vigent, “ha de donar cobertura a les necessitats personals i polítiques amb el decor i dignitat que corresponen a les funcions exercides pel president Puigdemont”. Ha afegit que és sota aquesta premissa que el director de l’oficina i totes les persones que en formen part “treballen amb lleialtat i respecte al president i compleixen tots els requeriments econòmics i jurídics que estableix el marc legal de les oficines dels expresidents de la Generalitat”.

Publicitat

Ha recordat també que després de dos anys d’investigació, l’Audiència Nacional va arxivar al febrer la causa per encobriment contra Alay. “Per aquest motiu, creiem que aquest segon procediment contra Josep Lluís Alay, s’atribueix a raons polítiques, i no legals ni econòmiques”, ha manifestat.

A més, ha acusat la Fiscalia de gastar en aquesta investigació “més diner públic del que s’acusa al senyor Alay de malversar” i per això té en marxa tots els tràmits legals “per tal de demanar explicacions per aquest tipus d’investigacions a càrrec de tots els ciutadans”.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut