Dijous, 25 de febrer de 2021 - Edició 945
La República

El diari Le Monde denuncia la vergonyosa actuació de la justícia espanyola amb l’extradició dels exiliats

Un article signat per dotze diputats francesos assegura que els tribunals espanyols transgredeixen els tractats europeus quan demana l’extradició de Puigdemont i la resta d’eurodiputats

Redacció
Redacció 27/01/2021
Una quinzena d’eurodiputats, entre ells Carles Puigdemont, Toni Comín, Clara Ponsatí, Diana Riba i Jordi Solé, desplega la pancarta de Quim Torra davant l’Eurocambra en protesta contra la inhabilitació, a Brussel·les el 7 d'octubre del 2020. (Horitzontal)
Un grup de 12 diputats de l’Assemblea Nacional de França ha denunciat en una tribuna a ‘Le Monde’ que la Unió Europea “mira cap a un altre costat” en l’afer català, cosa que apunten pot “danyar el capital democràtic i la posició imparcial de la Unió Europea en la vigilància de l’estat de dret”, alerten. “Més enllà de la independència, la qüestió catalana implica una reflexió més àmplia, francesa, però sobretot europea”, diuen els diputats francesos en la tribuna, en la qual també defensen la “protecció” de la immunitat parlamentària els eurodiputats de Junts. Els diputats alerten de les “pressions polítiques” a l’Eurocambra per acceptar el suplicatori del Tribunal Suprem.

L’impulsor de la tribuna, el diputat Sébastien Nadot, ha assegurat en declaracions a l’ACN que l’objectiu del text és denunciar la situació dels líders independentistes empresonats “per raons polítiques”. Nadot ha dit que cal “protegir els elegits d’un ús de la justícia amb objectius polítics”.

“És un problema d’estat de dret i no relacionat amb la independència de Catalunya”, ha dit Nadot, que ha denunciat que la Unió Europea “demani a Polònia i Hongria respectar l’estat de dret” i no ho faci amb Espanya per l’afer català. “És una bola de neu que cal aturar com abans millor”, ha remarcat.