Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024
Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024

El “diàleg” promès de Podemos es converteix en una abstenció per negociar el referèndum

|

- Publicitat -

El president d’Unides Podem al Congrés, Jaume Asens, ha avançat que la formació lila s’abstindrà en la moció d’ERC que insta el govern espanyol a negociar un referèndum d’autodeterminació. En roda de premsa aquest dimarts, Asens ha considerat que “no sembla seriós” que es porti ara aquesta iniciativa a la cambra baixa quan encara no s’ha format el nou Govern ni hi ha convocada la taula de diàleg. Asens ha defensat que es convoqui ja i ha dit que cal treballar de forma “discreta” en lloc de buscar titulars.

Per acabar-ho d’adobar, la vicepresidenta primera del govern espanyol, Carmen Calvo, ha tancat la porta de manera taxativa a la possibilitat d’un acord per a la celebració d’un referèndum a l’Estat, perquè “no està contemplat a la Constitució”. Segons Calvo, això és així independentment del fet que les formacions independentistes hagin superat el 50% dels vots a les eleccions del 14-F i les sobiranistes representin 82 diputats al Parlament de Catalunya. “És igual el percentatge que obtinguin els partits”, el referèndum “no és constitucional ni legal”, ha sentenciat en resposta a una pregunta a la roda de premsa posterior al Consell de Ministres.

Et pot interessar  Bolaños nega que es parli de referèndum amb ERC: "Estem en campanya, escoltarem moltes coses, algunes que no són certes"
Publicitat

Opinió

Minut a Minut