Edició 1779

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 10 de juny del 2023
Edició 1779

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 10 de juny del 2023

El dia que Juan Carlos I va estar a punt d’entregar Ceuta i Melilla al Marroc l’any 1979

|

- Publicitat -

El caos que s’ha produït a Ceuta i Melilla amb l’entrada de milers de migrants que han creuat la frontera del Marroc ha fet que refloti una curiosa història que explicada el dia d’avui, en una Espanya amb regions que es volen independitzar i que només reben repressió pels seus ideals, sembla una fantasia.

Publicitat

El diari Ceutalandia.com va explicar el 2017 que el rei fugat Juan Carlos I va plantejar-se cedir Ceuta i Melilla al Marroc l’any 1979. Segons un telegrama de l’Ambaixada dels Estats Units al qual va tenir accés EuropaPress, l’emèrit va admetre en una reunió secreta la possibilitat de cedir Melilla al Marroc i de convertir Ceuta en un protectorat internacional. El document americà explica que Juan Carlos va pensar que l’entrega de Melilla seria relativament senzilla per la baixa població que hi havia, i donava per fet que el disgust que s’enduria l’exèrcit espanyol tan sols “duraria dos mesos”, convençut que podria controlar la situació fàcilment.

 

Et pot interessar  Meta, la matriu de Facebook, afronta una multa rècord de 1.200 milions d'euros per transferir dades de ciutadans europeus als Estats Units
Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió