Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024
Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024

El desastre del vot exterior es confirma amb diversos casos de vots no recomptats

|

- Publicitat -

Mireia Domènech, periodista catalana resident a Suïssa que fa 5 anys que investiga les incidències i problemes amb el vot exterior, ha constatat que una bona colla de vots del 14-F no han estat comptabilitzats pel resultat final. En un fil a Twitter que s’ha fet viral Mireia Domènech assegura que la Junta Electoral Provincial de Barcelona els ha confirmat que els vots d’ella i del seu marit “no han estat recomptats” després d’haver votat l’onze de febrer al consolat espanyol de Berna i haver complert els processos del vot pregat.

Aquest i altres casos confirmen que el vot exterior actual no és fiable i que tal com demanava l’apartat d’Assemblees exteriors de l’ANC i l’esmentada afectada, cal implementar un seguiment del vot fins al recompte final. Domènech també denuncia que “fins que no es pugui aixecar acta als recomptes del vot exterior i acabem amb aquesta opacitat, per molt que es derogui el vot pregat, no serà un sistema democràtic”.

Publicitat

De fet, el fins ara conseller d’exteriors Bernat Solé, ja es va dirigir per carta al Gobierno per demanar que aquest sistema de vot exterior “no segueixi ni un dia més”, ja que d’haver estat fiable, l’independentisme hagués arribat a superar el 55% dels vots, i fins i tot hagués passat per davant del PSC.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut