Dissabte, 1 d'abril de 2023 - Edició 1709
La República

El Defensor del Poble qüestiona les “mesures adoptades” per “protegir” el menor de Canet de Mar

Ángel Gabilondo mostra “preocupació” per la situació de la família que ha imposat un 25% de classes en castellà

Agències 23/12/2021
El Defensor del Poble, Ángel Gabilondo

El Defensor del Poble d’Espanya, Ángel Gabilondo, ha iniciat una actuació d’ofici davant la conselleria d’Educació per la família de Canet de Mar que ha forçat un 25% de classes en castellà. Gabilondo ha preguntat al Govern quines són “les mesures adoptades o que es puguin adoptar per a l’efectiva protecció del menor i la seva família, singularment en l’àmbit docent i educatiu”.

Gabilondo també demana aclarir “els termes en els quals s’hagués acordat l’exercici del dret instant a l’aplicació de la legalitat vigent i la jurisprudència en matèria d’utilització de llengua vehicular en l’ensenyament”. A més, sol·licita la informació no només d’aquest cas sinó també d’altres “similars que s’haguessin pogut plantejar” a Catalunya.

El Defensor ha transmès “preocupació” a la conselleria d’Educació per “la situació en la qual es troba” la família de Canet de Mar “després d’haver adquirit fermesa la sentència del TSJC que obliga a impartir un mínim del 25% de classes en castellà”.

“L’exercici d’un dret legalment reconegut, i més encara si aquest té el suport d’una sentència judicial ferma, no hauria de generar perjudicis a aquells que l’instin i correspon a les administracions públiques competents adoptar les mesures precises per evitar-los”, diu el Defensor del Poble.