Edició 2098

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 23 de abril del 2024
Edició 2098

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 23 de abril del 2024

El debat d’investidura per la presidència del Consell per la República: Gomà i Puigdemont defensen el pla de Govern

|

- Publicitat -

Tot apunta que el president exiliat Carles Puigdemont renovarà com a president electe del Consell per la República. No obstant això, el funcionament de l’entitat dona peu a presentar-se com a president a qualsevol dels seus membres, i aquest dissabte s’està celebrant un Ple on, a part de Puigdemont, el candidat Joan Ramón Gomà també ha exposat un pla de Govern, però al final sempre es coincideix amb l’objectiu principal del Consell, que és la constitució d’una República per Catalunya.

Gomà ha obert el ple de l’Assemblea de representants amb la seva proposta de pla de Govern, on ha proposat la creació d’un nou sistema judicial “propi, just, eficient i ràpid”, que sigui purament arbitral de la República i que es desentengui del sistema judicial espanyol. En la mateixa línia, Gomà també aposta per la creació d’una moneda pròpia de la República a través del suport d’actius financers importants que en garanteixin la seva estabilitat.

Publicitat

Per la seva banda, Puigdemont ha seguit fidel amb el pla que com a actual president ha dut a terme, basat en la lluita internacional. Unes fronteres que, segons Puigdemont, encara poden créixer: “Ja estem constituïts i consolidats com a institució, amb la nostra presència al cor de Brussel·les”, ha dit amb to optimista defensant que tot el moviment s’ha fet més conegut arreu del món amb els anys. També ha recordat la utilitat que poden tenir eines com la identitat republicana, que marquen els passos cap a la sobirania.

Et pot interessar  Elena demana de nou a Marlaska que autoritzi els Mossos a escortar Puigdemont a l’estranger
Publicitat

Opinió

Minut a Minut