Dimarts, 18 de gener de 2022 - Edició 1272
La República

El coronel que va comandar la repressió de l’1-O demana a l’Audiència Nacional espanyola la restitució immediata

Pérez de los Cobos, que ja havia aconseguit que quedés sense efecte el seu cessament, vol tornar ja a exercir de cap de la Comandància de la Guàrdia Civil a Madrid

Agències 06/05/2021
El coronel de la Guàrdia Civil, Diego Pérez de los Cobos, sortint de l'Audiència Nacional espanyola després de declarar com a testimoni el 28 de gener del 2020.

El coronel Diego Pérez de los Cobos –responsable del dispositiu policial de l’1-O- ha sol·licitat a l’Audiència Nacional la seva restitució “immediata” com a cap de la Comandància de la Guàrdia Civil a Madrid. De los Cobos va ser destituït el maig del 2020 pel ministre de l’Interior, Fernando Grande Marlaska, per pèrdua de confiança pels seus informes sobre el 8-M. L’Audiència Nacional ja va decretar que el seu cessament va ser “il·legal” i el va deixar sense efecte. El govern espanyol va recórrer la decisió al Tribunal Suprem, i Pérez de los Cobos reclama ara que se’l restitueixi de manera provisional sense que hi hagi una sentència ferma, adduint que només li queden tres anys per passar a la reserva i la sentència podria arribar tard.