Dimarts, 18 de gener de 2022 - Edició 1272
La República

El conseller d’Acció Exterior lamenta que la “causa general” contra l’independentisme “no s’atura”

Bernat Solé afirma que el seu compromís amb “les persones i el país” és “més ferm que mai”

Agències 05/06/2020
Bernat Solé, conseller d'Acció Exterior / ACN

Bernat Solé, conseller d’Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència de la Generalitat, ha lamentat aquest divendres que la “causa general” contra l’independentisme “no s’atura”, després que s’hagi sabut que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) li ha obert judici oral per desobediència per la seva participació en el referèndum de l’1-O mentre era alcalde d’Agramunt.

El conseller ha subratllat que aquesta “causa general” es produeix “des de fa molt temps” amb la imputació de persones per “defensar la democràcia”. Ha opinat que la causa de l’independentisme és “plenament legítima i pacífica” i per això ha afirmat que el seu compromís amb “les persones i el país” és “més ferm que mai”.

“No hi renunciarem, no renunciarem mai a la defensa de la democràcia i els drets fonamentals. Perquè l’1 d’octubre va ser la màxima expressió de democràcia i de participació ciutadana. No va ser patrimoni de cap partit ni institució, sinó de la gent, de tot el país”, ha afirmat el titular de la cartera d’Exterior de la Generalitat.

Solé també ha advertit que “l’anhel de la gent” continua essent “decidir el seu futur”, i ha apostat per “la democràcia i la negociació com a úniques solucions d’aquest conflicte polític”.Una solució que, segons ha dit, “només passa per l’exercici del dret a decidir a través d’un referèndum i l’amnistia dels nostres presos i exiliats polítics”.