Dissabte, 28 de gener de 2023 - Edició 1647
La República

El Consell per la República insta a desobeir la prohibició de fer actes a favors dels represaliats durant la campanya

L’organització recorda que la resolució de la Junta Electoral Provincial reconeix que a Espanya hi ha presos polítics i exiliats

Redacció 29/01/2021
Imatge d'una manifestació en favor de la llibertat dels presos polítics / ANC

El Consell per la República prepara una nova ofensiva contra les imposicions il·legítimes de l’estat. En un comunicat que ha facilitat a La República aquest divendres, el Consell insta a tothom a desobeir la prohibició de manifestar-se en favor dels presos polítics, els exiliats i els represaliats, una resolució que va presentar ahir la Junta Electoral Provincial, i que en principi no permetrà que l’ANC i Òmnium Cultural puguin realitzar mobilitzacions programades en relació amb els presos.

L’organització independentista també ha recordat al mateix comunicat, que a la resolució presentada per la JEP hi consta que són presos polítics, un fet que des de les institucions al servei sempre s’ha negat i que ara admeten, juntament amb l’existència dels exiliats. “No permetrem que tornin a vulnerar els drets dels catalans i instem a la població a exercir-los”, ha advertit el Consell.