Edició 2098

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 23 de abril del 2024
Edició 2098

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 23 de abril del 2024

El Consell per la República engega en marxa iRe/Pública, una fàbrica d’idees col·lectiva

|

- Publicitat -

La generació d’estudis, idees i coneixement és cabdal per a l’acció del Consell, per aquest motiu, ha impulsat el Pla de Govern del Consell que inclou un Àmbit específic d’Estudis i Coneixement. Bàsicament té dos objectius; d’una banda, dotar d’una fonamentació intel·lectualment robusta de les tesis bàsiques del projecte independentista, que permeti enfortir la seva legitimitat i, de l’altra, disposar de dades més complexes i precises, d’informació actualitzada i del coneixement que calen perquè l’estratègia política del moviment independentista i la presa de decisions es duguin a terme amb una perspectiva la més científica possible.

Per aquest motiu, el Govern del Consell posa en marxa iRe/Pública, un think tank, en català una fàbrica d’idees. Es tracta d’un fòrum plural que dialoga, delibera i proposa debats i estratègies a llarg termini. Aquest fòrum està integrat per professionals de diferents àmbits, com professors, pensadors, comunicadors i emprenedors amb una visió plural del món i del seu futur.

Publicitat

iRe/Pública és un espai de reflexió i producció de coneixements, la tasca del qual es traduirà en promoure estudis i informes i en organitzar conferències i jornades amb l’objectiu de vincular els debats que provoca la lluita per la sobirania de Catalunya amb els grans debats sobre el futur de la democràcia, el benestar i el lliure pensament. La missió d’aquest fòrum és, per tant, generar pensament estratègic per aconseguir la plena sobirana de Catalunya en forma de República independent.

La direcció del think tank iRe/Pública serà a càrrec de l’historiador i professor Agustí Colomines i amb una secretaria tècnica en mans de l’historiador i productor audiovisual Ricard Domingo. Tal com assegura Colomines en una piulada, l’objectiu és avançar en “l’estat català”.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut