Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024
Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024

El Consell de la República crida a la “desobediència fiscal” contra la monarquia en la pròxima declaració de la renda

|

- Publicitat -

El moment de fer la declaració de la renda s’apropa i, un any més, els milers d’euros dels contribuents aniran a parar, en part, a finançar la monarquia espanyola. En el cas dels catalans, a més, és doblement greu, perquè la declaració implica pagar “els sous dels que ens van voler impedir que votéssim”, sufragar “les despeses d’un Cap d’estat que va avalar-ne la violenta actuació” i costejar “el sistema judicial que no cessa de reprimir-nos”. Davant aquesta situació de maltractament econòmic, el Consell per la República insta els contribuents catalans a fer “desobediència fiscal” a través de l’objecció fiscal contra la monarquia espanyola i destinar la quantitat al Fons Republicà d’Acció Solidària (FRAS).

“L’objecció fiscal és una acció reivindicativa que consisteix en mostrar el teu rebuig a una institució que va contra els teus principis ideològics per a finançar-ne una altra amb la qual comparteixes els valors”, explica el Consell a la seva pàgina web. Desobeir fiscalment a través de l’objecció fiscal és ben senzill, i a la mateixa pàgina el Consell narra pas a pas com fer-ho, oferint també assessorament a aquelles persones que el necessitin.

Publicitat

El Consell proposa que el contribuent es descompti 17,14 € (o la quantitat que es desitgi), i aquesta quantitat ha de quadrar amb el que s’escrigui a la carta adreçada a l’”Agencia Tributaria” informant-los de l’objecció fiscal. Per a fer-ho, cal informar la gestora del procediment. En cas que la declaració es faci telemàticament, cal dirigir-se a la web de la renda, clicar a l’apartat “Retencions i altres pagaments a compte”, i escriure la quantitat d’objecció a la casella 0605 o 0606. Després, és necessari conservar el número de referència que es troba en el PDF que genera l’Agència. Posteriorment, cal ingressar la quantitat d’objecció al FRAS.

“L’Estat espanyol disposa d’un seguit d’institucions, amb la monarquia hereva del franquisme al capdavant, la missió fonamental de les quals és ‘salvaguardar la unitat d’Espanya’, un axioma que passa pel damunt de la llei i que dona cobertura a totes les accions contra qui gosi qüestionar-la”, exposen des del Consell. Tot citant el filòsof Henry D. Thoreau, autor de ‘La desobediència civil’, el Consell recorda que “si 1.000 persones deixen de pagar els seus impostos, tal mesura no és ni violenta ni cruel, mentre que si els paguen, permeten a l’Estat cometre actes de violència i vessar la sang dels innocents”, la qual és la definició d’una “revolució pacífica”.

El Consell de la República va impulsar el Fons Republicà d’Acció Solidària (FRAS), el qual es defineix com “una eina de recaptació de fons per a poder oferir cobertura jurídica i suport a les víctimes de la repressió espanyola, com ho són activistes, artistes, escoles i mestres en la protecció del català, sindicats, exiliats…”. A la vegada, el FRAS també finança ” tots aquells projectes destinats a avançar cap a la construcció de la República Catalana d’acord amb el Pla de Govern del Consell”.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut