Edició 2110

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 05 de maig del 2024
Edició 2110

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 05 de maig del 2024

El Govern del Consell de la República crida a un “desbordament democràtic” el 23-J per “bloquejar les Corts Espanyoles”

Insta les forces independentistes a assumir el compromís explícit de "no garantir l’estabilitat política de cap govern espanyol" que no es comprometi a solucionar el conflicte català

|

- Publicitat -

El Govern del Consell de la República ha emès un comunicat en el qual fa pública la seva postura respecte a les eleccions espanyoles del pròxim 23 de juliol, que Pedro Sánchez va convocar per sorpresa l’endemà de les eleccions municipals en constatar l’avenç de la dreta i l’extrema dreta pràcticament arreu de l’Estat espanyol. Aquestes eleccions es presenten com un moment clau per escollir entre l’extremisme i el suposat progressisme del PSOE i Sumar, motiu pel qual, si bé una part del moviment independentista crida a l’abstencionisme, els partits sobiranistes demanen posar un preu a la hipotètica investidura de Pedro Sánchez.

Davant aquest escenari, el Govern del Consell de la República no s’ha quedat pas enrere, i fa una crida a la participació massiva de l’independentisme en aquestes eleccions espanyoles. En el comunicat emès aquest dimarts, 27 de juny, insten les forces independentistes a assumir el compromís explícit de “no garantir l’estabilitat política de cap govern espanyol que no es comprometi inequívocament amb una solució política del conflicte, basada en l’amnistia i el respecte del dret a l’autodeterminació, que el poble català va exercir l’1-O del 2017″. Aquest compromís, a la vegada, ha d’anar acompanyat d’una “agenda independentista clara i compromesa amb el camí cap a la República Catalana”.

Publicitat

En el segon punt del comunicat, el Govern del Consell insta la ciutadania a participar en les eleccions votant els partits que hagin assumit el compromís anterior, tot subratllant que resulta imprescindible que “tinguin el màxim pes parlamentari possible”. En aquesta línia, i en el punt següent, expliciten que s’ha de produir un “desbordament democràtic de l’Estat espanyol”, el qual ha de donar-se en “tots els escenaris possibles”, sent aquests “la mobilització ciutadana als carrers, de la desobediència civil no violenta, però també en el si de les diferents institucions”. Per tal que es produeixi aquest “desbordament democràtic”, el Consell remarca la “importància d’assolir la unitat estratègica entre les forces independentistes“, per tal de poder confrontar l’unionisme de manera eficaç.

Et pot interessar  La CUP diu que ERC i Junts s'han equivocat durant l'última legislatura: "No ens havíem de doblegar, havíem de resistir"

El Govern del Consell conclou el comunicat assegurant que té constància de la “desafecció” que s’estén a les bases independentistes vers els partits sobiranistes catalans, motiu pel qual els insten a “rectificar les estratègies de la desunió i de la negociació estèril amb Espanya”, així com a “treballar conjuntament per assolir els objectius de llibertat, justícia i autodeterminació per al poble de Catalunya”.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut