Dimarts, 21 de març de 2023 - Edició 1699
La República

El Congreso avala retirar les mascaretes en interiors

Es tracta d’un acord entre el PSOE i Ciutadans amb suport de Vox, però amb l’abstenció d’Unides Podem i ERC

Redacció 31/03/2022
Una mà en primer pla sostenint un grapat de mascaretes a l'estació d'autobusos de Tarragona, a punt per repartir-les el 14 d'abril del 2020.

El Congreso ha donat llum verda a la moció impulsada pel grup municipal de ciutadans que exigeix al Gobierno a suprimir l’obligatorietat de l’ús de les mascaretes en interiors, quan així ho indiqui la comunitat científica.

Davant la nova proposta, ERC, Unides Podem i PP l’han rebutjat. Tot i això, s’ha aprovat. En concret, han estat 187 vots a favor, entre els quals els dels proposants -Ciutadans i PSOE- i Vox, 94 vots en contra, del PP i del PNB, i 63 abstencions, d’Unides Podem i ERC, entre altres. Junts s’ha abstingut.

La moció consta de dos punts. El primer insta l’executiu de Sánchez a eliminar l’obligatorietat de l’ús de mascaretes a interiors, “en línia amb l’evidència científica, amb la situació epidemiològica i amb la perspectiva comparada”. I el segon, la sol·licitud de fer passos adequats per abordar la “reconsideració” de les mesures de contenció de la pandèmia en el marc del Consell Interterritorial de Salut.