Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024
Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024

El Congrés Nacional de Junts a tocar: La direcció del partit es reunirà diumenge i dilluns per proposar data

|

- Publicitat -

La direcció de Junts es reunirà de forma extraordinària entre diumenge i dilluns per decidir la data del seu Congrés Nacional, tal com confirmen fonts del partit. La formació que presideix Carles Puigdemont farà una trobada a Sallent (Bages) per fixar un calendari que proposarà al Consell Nacional del 2 d’abril. El reglament de JxCat marca que el Congrés Nacional s’ha de celebrar cada dos anys i, ja que el partit es va constituir el juliol de 2019, l’òrgan s’hauria de convocar per al juliol d’enguany. Alguns sectors de Junts pressionen des de fa setmanes per endarrerir la trobada del Congrés, mentre que d’altres aposten per celebrar-lo al juliol. El reglament no especifica si la reunió de l’estiu hauria de servir per renovar la direcció.

Algunes veus de Junts aposten per endarrerir la data del Congrés, i evitar així les tensions internes que calculen que hi haurà si s’obre el meló per escollir una nova direcció. La proximitat de les eleccions municipals -previstes pel maig del 2023- és un altre dels factors a tenir en compte pels equilibris dins del partit.

Publicitat

El territori s’ha anat posicionant, i diverses agrupacions municipals aposten per enllestir ja el Congrés, per poder preparar amb marge la maquinària electoral de les municipals de l’any que ve.

Et pot interessar  L’Executiva de Junts aprova per unanimitat les llistes de Puigdemont per al 12-M
Publicitat

Opinió

Minut a Minut