Edició 2106

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 01 de maig del 2024
Edició 2106

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 01 de maig del 2024

El Congrés desempolsa la comissió d’investigació sobre l’Operació Catalunya i finalment tindrà lloc dimarts

|

- Publicitat -

La comissió d’investigació al Congrés sobre l’Operació Catalunya es constituirà dimarts que ve, 28 de març, a les 13.30 hores. La presidenta de la cambra baixa espanyola, Meritxell Batet, ha fixat la data després que dimarts d’aquesta setmana vencés el termini perquè els grups parlamentaris designessin els seus representants a la comissió.

La decisió arriba mig any després que el ple aprovés la creació de la comissió. El 15 de setembre del 2022, el PSOE i Podem van votar a favor d’una iniciativa d’ERC, Junts, PDeCAT, CUP, Bildu i BNG que finalment va quedar aprovada amb 191 vots a favor —inclòs un nou vot per error del diputat del PP Alberto Casero— 153 en contra i una abstenció.

Publicitat

La comissió té la missió d’investigar les “presumptes irregularitats que vinculen a alts càrrecs i comandaments policials, així com la seva relació amb possibles entramats privats o lobbies de pressió, la possible intromissió en la sobirania d’altres països i les connexions d’aquesta trama amb la denominada ‘Operació Catalunya’“. També s’abordarà la trama andorrana per investigar les pressions al principat andorrà per obtenir informació financera dels líders sobiranistes.

El pas endavant va arribar coincidint també amb la publicació de noves informacions sobre el funcionament de l’operació Catalunya. Aquesta comissió d’investigació al Congrés coincidirà en dia amb la reunió entre el comitè de l’Eurocambra sobre Pegasus i la comissió de Defensa.

Et pot interessar  El jutge Aguirre cita Villarejo a declarar com a investigat per l'operació Catalunya
Publicitat

Opinió

Minut a Minut