Dimarts, 28 de març de 2023 - Edició 1706
La República

El comitè d’empresa de TVC espera que el concurs pels nous directius acabi amb el desgavell ideològic

Asseguren que “és una oportunitat per demostrar que es desterra l’interès partidista i instrumental”

Agències 28/04/2022

El comitè d’empresa de TVC creu que el concurs públic per designar els nous directius de TV3 i Catalunya Ràdio és “una oportunitat per demostrar que es desterra l’interès partidista i instrumental”. En aquest context, ha criticat que “l’equip sortint, direcció de la CCMA i direcció de les empreses, no han aconseguit del govern que els va designar un objectiu bàsic: recuperar el pressupost plurianual, suficient i estable, amb un contracte programa que abordi els reptes de futur”.

El Consell de Govern de la CCMA va publicar aquest dimecres les bases per a la convocatòria del procediment de selecció de candidats als càrrecs de director o directora de TVC i Catalunya Ràdio, que haurà de quedar resolt abans del 30 de setembre. La Corporació va rellevar els directors de TV3 i Catalunya Ràdio, Vicent Sanchis i Saül Gordillo, respectivament i també els caps d’informatius de TVC, David Bassa, i de Catalunya Ràdio, Francesc Cano, a qui se’ls hi han assignat noves funcions. Entre els requisits, es demanen més de cinc anys d’experiència directiva o de gestió en mitjans, empreses del sector audiovisual o indústries creatives.

El comitè d’empresa de TVC ha destacat que les “sortides i canvis” a TV3 i Catalunya Ràdio “posarien fi al pacte “cremallera” amb el qual els partits del govern van repartir-se els càrrecs a la CCMA”.

El comitè ha manifestat que “ara comença una etapa continuista de transició, amb directius provisionals, que no s’hauria d’allargar indefinidament, per la incertesa que transmet”.

Creu que el concurs públic per designar els nous directius és “una oportunitat per demostrar que es desterra l’interès partidista i instrumental cap als mitjans públics. Caldrà veure si l’aspiració de fer una elecció amb criteris professionals, transparent i adequada a les necessitats dels mitjans públics, es materialitza, o si hem entrat en una altra etapa “cremallera” de repartiment de càrrecs”.

El comitè d’empresa de TVC ha apuntat que s’acaba “una etapa llarga i complicada, durant la qual no s’ha posat remei a les principals necessitats de les empreses”. Ha criticat que “l’equip sortint, direcció de la CCMA i direcció de les empreses, no han aconseguit del govern que els va designar un objectiu bàsic: recuperar el pressupost plurianual, suficient i estable, amb un contracte programa que abordi els reptes de futur”.

“Tensió política”

Ha lamentat que “la tensió política” d’aquests anys s’ha viscut amb intensitat a TV3 i a Catalunya Ràdio: “Hem estat sovint al mig de les polèmiques polítiques entre els que volien tancar els mitjans i els que els volien instrumentalitzar”. A més, han afegit, “el funcionament i les relacions internes de la Corporació, també s’han ressentit per les tensions entre els directius designats pels partits del govern”.

Ha reiterat que la composició de l’actual Consell de Govern és també “fruit d’un pacte entre partits, per tant, la despartidització tan reclamada dels nostres mitjans no s’ha produït”.