Edició 2102

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 27 de abril del 2024
Edició 2102

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 27 de abril del 2024

El Col·lectiu Primer d’Octubre busca presentar una direcció alternativa a ERC

|

- Publicitat -

El Consell Nacional d’Esquerra Republicana ha marcat en el calendari polític dues dates claus. En primer lloc, el dia 6 de novembre amb l’elecció de la Presidència, la Secretaria General i el seu equip, i a finals de gener de 2023 amb la celebració 29è Congrés Nacional d’Esquerra Republicana.

L’actual Direcció ja ha fet un pas endavant anunciat la intenció de renovar en els seus càrrecs, davant de la decisió, el Col·lectiu 1-O s’ha manifestat. Consideren que tant Oriol Junqueras, President d’ERC, com Marta Rovira, Secretària General, ocupen els seus càrrecs des del 2011: “Un nou mandat comportaria que haurien estat ocupant aquests llocs durant més de 15 anys”, i afegeixen que “amb l’avançament de la renovació feta ara eviten ultrapassar el límit de 12 anys que preveuen els estatuts del nostre partit”. Per aquest motiu, fan una crida a la militància de la formació, “per articular una candidatura a la Presidència i Secretaria General diferent a la proposada per l’actual Direcció”.

Publicitat

En aquesta línia, manifesten que el rumb del partit s’ha anat allunyant dels objectius resultants del referèndum de l’1 d’octubre de 2017. Des del col·lectiu expressen preocupació pel canvi estratègic, no només per les conseqüències de no aconseguir la independència, sinó perquè “pot afectar els resultats electorals de les properes eleccions municipals, on els nostres alcaldes i regidors estan fent molt bona feina”.

Per aquest motiu, des del col·lectiu demanen a totes les persones interessades que enviïn un correu a ‘collectiu1doctubre@gmail.com’, indicant nom i cognoms, secció local, així com el seu interès a participar en una reunió telemàtica de debat per decidir l’alternativa, i que es celebrarà el dia 22 de setembre a les 19h.

Tot i això, des de l’entitat independentista agraïxen la feina feta per tots dos líder, Junqueras i Vilalta, però assegura que els toca un”descans”.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut