Dissabte, 28 de gener de 2023 - Edició 1647
La República

El Col·lectiu Primer d’Octubre demana a ERC que es retiri de la reforma de llei que ataca la immersió lingüística

El sector crític dels republicans exigeixen que “no es mogui ni un mil·límetre de la defensa de la immersió lingüística a les nostres escoles”

Àlex Huguet 25/03/2022
Grup de manifestant mostrant una pancarta on es llegeix 'L'escola en català' davant la Delegació del govern a Barcelona | ACN

Els militants d’ERC fidels al mandat de l’1-O s’han sumat a l’allau de crítiques de sectors independentistes cap a l’acord entre Junts, ERC, PSC i Comuns per acabar amb el model d’immersió lingüística però que pretén garantir la protecció del català.

En un comunicat, el col·lectiu Primer d’Octubre assegura que “introduir el castellà com a llengua d’ús a l’escola” suposa trencar amb un model que consideren exitós. Des del col·lectiu argumenten que els últims anys aquest model ha servit per normalitzar la llengua catalana, i renunciar-hi suposaria “un retrocés en la integració social”.

Amb tot, han demanat formalment al seu partit, ERC, que faci un pas endavant i es retiri d’aquesta proposta que pretén reformar la llei de política lingüística, mantenint el model d’immersió lingüística a les escoles.