Edició 2098

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 23 de abril del 2024
Edició 2098

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 23 de abril del 2024

El col·lectiu d’ultradreta, Manos Limpias, denuncia Rufián davant la Fiscalia del TS per revelació de secrets

|

- Publicitat -

El sindicat d’ultradreta Manos Limpias ha denunciat davant de la Fiscalia del Tribunal Suprem el portaveu d’ERC al Congrés, Gabriel Rufián, per un suposat delicte de revelació de secrets arran de les seves declaracions després de la compareixença de la directora del CNI, Paz Esteban, a la comissió de secrets oficials. En relació a l’espionatge massiu mitjançant Pegasus, Rufián va dir als mitjans que Esteban havia assegurat que “tant les escoltes com les infeccions amb Pegasus a Pedro Sánchez i Margarita Robles tenen dos possibles noms: una nació estrangera o elements descontrolats de la seguretat de l’estat”. Després a Twitter va assegurar que allò només era una interpretació seva i que tot ja s’havia publicat a la premsa.

Per tot això, Manos Limpias vol que la fiscalia investigui Rufián per revelació de secrets i per haver causat un “perjudici seriós, real i greu a la credibilitat de les institucions de l’estat com el CNI, el Ministeri de Defensa i el d’Interior i les forces i cossos de seguretat”.

Publicitat

Rufián no es preocupa

Fonts de l’entorn de Rufián han assegurat que si el diputat republicà “hagués de preocupar-se o angoixar-se per cada amenaça de la dreta viuria molt preocupat i angoixat. I no ho fa”. A més han reiterat que ahir, a les seves declaracions, “va donar la seva interpretació sobre les suposades filtracions en mitjans del CNI”.

Alhora, sobre l’amenaça de Ciutadans (Cs) d’acudir als tribunals per aquesta qüestió, les mateixes fonts han indicat que Cs “busca liquidar la seva oposició política mitjançant denúncies mentre els votants els liquiden a ells”. És, han afegit, una “trista manera de fer política” i per això, han reblat, “estan com estan”.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut