Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 27 de abril del 2024
Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 27 de abril del 2024

El CGPJ nomena set càrrecs de la cúpula judicial mentre té el mandat caducat

|

- Publicitat -

El ple del Consell General del Poder Judicial espanyol, aliè a la reforma instada pel Gobierno per limitar les seves capacitats estant en funcions, ha realitzat aquest dijous set nomenaments a la cúpula judicial amb un ampli consens de 18 dels 21 membres d’aquest òrgan.

No els han donat suport els vocals del sector progressista Álvaro Cuesta, Pilar Sepúlveda i Concepció Sáez. Es tracta de vocals que han expressat la seva disconformitat amb els nomenaments des que l’òrgan del govern dels jutges va concloure el seu mandat el desembre del 2018, en consonància amb la Propuesta de Ley impulsada pels grups parlamentaris del PSOE i UP que aquest dijous es torna a discutir al Congreso.

Publicitat

Els nomenaments realitzats ho són en la Sala de lo Social del Tribunal Superior de Justicia de les Illes Balears; de les audiències provincials de Cantàbria, Granada, Lleó, Navarra i Ciudad Real.

D’aquesta manera, l’òrgan de govern dels jutges segueix amb la seva activitat habitual, malgrat que la tramitació al Congreso de la proposició de llei dels grups del PSOE i UP dirigida a limitar algunes atribucions del CGPJ quan aquest es trobi en funcions, com és el cas.

En aquest sentit, l’advocat de Puigdemont, Gonzalo Boye, s’ha escandalitzat al saber la notícia: “No tenen legitimitat democràtica… Déu n’hi do amb els constitucionalistes”, ha dit a la xarxa.

Et pot interessar  Boye defensa l'exili de Puigdemont: "L'acusaven de covard i ara resulta que l'exili és la solució”
Publicitat

Opinió

Minut a Minut