Edició 1777

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 07 de juny del 2023
Edició 1777

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 07 de juny del 2023

El CGPJ insta la comunitat jurídica internacional a exigir el respecte dels drets humans a l’Afganistan

|

- Publicitat -

En una altra demostració de la futilitat de les seves proclames, el Consell General del Poder Judicial (CGPJ) ha alçat la veu per instar a la comunitat jurídica internacional a exigir el respecte dels drets humans a l’Afganistan. El consell permanent de l’òrgan diu mostrar-se preocupat per la situació de les jutgesses i de la totalitat de dones d’aquest país, ja que considera que “els drets i la vida” de les persones afganeses es troben en “perill”. Així, el CGPJ considera que s’ha d’exigir als governants que respectin el correcte funcionament de la justícia al territori, un factor “essencial” per una “convivència pacífica” en qualsevol estat del món.

Publicitat

Davant de declaracions com aquesta, especialment del clam que “la justícia és essencial en la convivència”, no podem deixar de pensar que el màxim òrgan dels jutges espanyols viuen en un aparador virtual i allunyat de la realitat, ara preocupant-se dels drets fonamentals a l’Afganistan, i obviant aquests mateixos drets (autodeterminació, reunió, manifestació…) que aquí estan sotmesos a altres qüestions menors i prescindibles i no gens fonamentals com criticar la corona o qüestionar la unitat política de l’estat.

Et pot interessar  Puigdemont avisa l'Estat espanyol que la repressió contra l'independentisme "tindrà un càstig sever": "No els l'estalviarem"
Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió