Edició 2104

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 29 de abril del 2024
Edició 2104

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 29 de abril del 2024

El CGPJ critica els “insults” de Nogueras i l’acusa d’utilitzar la tribuna del Congrés de forma “desviada”

Troba que les declaracions de Nogueras són més greus que tenir el mandat segrestat durant cinc anys

|

- Publicitat -

El president interí del CGPJ, Vicente Guilarte, que té el mandat caducat des de fa cinc anys, ha criticat aquest dimecres els “insults” que al seu entendre van rebre el jutge instructor del cas Tsunami Democràtic, Manuel García-Castellón, i el del cas ‘Volhov’, Joaquín Aguirre, durant el ple de la llei d’amnistia. “Que ens deixin en pau i no qüestionin la imparcialitat dels integrants del Poder Judicial que actuen guiats pel principi de legalitat”, ha dit. “El que no els agradi s’haurà de combatre a través del sistema de recursos i d’instàncies superiors, que és l’arquitectura bàsica que inspira un estat de dret i que permet els que ens insulten ocupar la tribuna que utilitzen desviadament per qüestionar des de l’insult el poder judicial”.

Guilarte ha fet aquestes manifestacions durant la inauguració del curs 2024-2025 de l’Escola Judicial. El president del CGPJ ha assegurat que ell “intenta preservar” la separació de poders, “però no li és possible fer-ho davant les ingerències constants” per part dels discursos de determinats partits a les tasques de la justícia.

Publicitat

Segons Guilarte, els qui van proferir els “insults” no haurien d’oblidar que “ells també són partit del poder legislatiu d’un estat que els acull i els brinda la seva tribuna”. “La lleialtat institucional hauria de portar-los al respecte, a la independència judicial i la separació de poders”, ha dit.

Guilarte feia referència al contingut de les intervencions de la portaveu de Junts, Míriam Nogueras, i la diputada de Podem Martina Valverde, entre altres. Nogueras va qualificar el jutge de l’Audiència Nacional Manuel García-Castellón de “prevaricador” per la seva enginyeria processal en el cas del Tsunami Democràtic, a qui atribueix delictes de terrorisme per esquivar l’abast de la llei d’amnistia.

Et pot interessar  Independentistes i socialistes defensen la llei d'amnistia a l'Eurocambra i remarquen l'aval de la comissió de Venècia

La portaveu de Junts, igual que Valverde o el secretari primer del Congrés, Gerardo Pisarello, també van apuntar a l’instructor del cas ‘Volhov’, Joaquín Aguirre i al magistrat del Tribunal Suprem Manuel Marchena.

Paral·lelament, nou vocals del sector conservador del CGPJ han demanat al president del CGPJ que convoqui un ple extraordinari per pronunciar-se sobre aquestes declaracions. A la seva petició, adjunten enllaços a les notícies de diversos mitjans de comunicació.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut