Edició 2117

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 12 de maig del 2024
Edició 2117

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 12 de maig del 2024

El CEO atorga al PSC la victòria del 23-J, mentre que ERC i Junts quedarien frec a frec

ERC obtindria entre 8 i 10 diputats, Junts en tindria entre 7 i 9, i la CUP podria quedar-se sense representació o bé mantenir els dos diputats actuals

|

- Publicitat -

El Centre d’Estudis d’Opinió (CEO) ha publicat aquest dimecres, 5 de juliol, el segon baròmetre amb el qual fa una estimació dels resultats de les eleccions generals espanyoles previstes pel pròxim 23 de juliol. Segons el CEO, el PSC seria el partit guanyador dels comicis a Catalunya, mentre que ERC quedaria en segon lloc en un frec a frec amb Junts. 

El PSC es convertiria en la primera força de les eleccions generals espanyoles assolint entre 16 i 18 diputats, quatre més que els escons que va obtenir en les darreres eleccions, amb una estimació de vot del 29-33%. Els republicans, per la seva banda, tenen una estimació de vot d’entre el 15 i el 18%, de manera que serien la segona força; segons el CEO, perdrien almenys cinc escons, passant dels 13 actuals a assolir entre 8 i 10 diputats.

Publicitat

La formació de Junts seria la tercera força en nombre de parlamentaris, obtenint entre 7 i 9 diputats, una xifra molt similar a l’actual. Tanmateix, la seva estimació de vot, que se situa entre el 12 i el 15%, s’ha vist lleugerament superada pel PP, que té una estimació d’entre el 12 i el 16%. Finalment, l’anticapitalisme de la CUP podria no aconseguir la representació al Congrés dels Diputats, o mantenir-se en els dos diputats que va assolir el 2019.

El CEO apunta que la quarta força a Catalunya el 23-J seria el PP, que assoliria entre 6 i 8 diputats, una xifra molt superior als dos que té actualment. Per darrere, Sumar-En Comú Podem baixarien tant en vot, del 14% al 7-10%, com en escons, de 7 a 2-4. L’extrema dreta de Vox conservaria els seus dos diputats o en guanyaria un. 

Et pot interessar  ERC, Junts i la CUP discrepen sobre la viabilitat d'un referèndum acordat amb l'Estat

L’enquesta va ser feta entre el 29 de maig, l’endemà de les eleccions municipals, i el 26 de juny, a partir d’una mostra de 2.000 entrevistes. L’estudi també analitza les transferències de vot al Congrés dels Diputats. El PSC és el partit que més reté el vot (80%) i la CUP el que menys (48%).

Publicitat

Opinió

Minut a Minut