Edició 2103

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 28 de abril del 2024
Edició 2103

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 28 de abril del 2024

El català desapareix de la sanitat Balear: s’elimina el requisit de saber la llengua pel personal sanitari

|

- Publicitat -

El Govern de Francina Armengol ha deixat de demanar el coneixement de la llengua catalana com a requisit per treballar a la Sanitat de les Balears. Amb el pretext que les plantilles tant de metges com de personal infermer són deficitàries, l’executiu ha aplicat la Llei 4/2016 de mesures de capacitació lingüística, que a la pràctica suposa l’eliminació del català com a condició per exercir a l’administració pública balear, segons ha avançat Última Hora.

La mateixa llei de mesures per a la recuperació del català en l’àmbit de la funció pública estableix que, de manera excepcional i “quan la prestació assistencial pugui resultar afectada per la manca o insuficiència de professionals (…) les convocatòries de selecció i mobilitat poden eximir els requisits de coneixements de la llengua catalana exigits per aquesta disposició transitòria”. A aquesta esmena s’aferra l’executiu balear per tal de justificar el cop dur que ha fet contra el català, una llengua cada vegada més minoritzada a les Balears.

Publicitat

El català en l’àmbit de la salut a les Illes ja no era un requisit per aquells llocs de feina que més costava de cobrir, però sí que continuava sent-ho per a les altres categories laborals sanitàries.

Et pot interessar  Uns 3.700 professionals sanitaris comencen cursos de català per aprendre i millorar el coneixement de la llengua
Publicitat

Opinió

Minut a Minut