Divendres, 23 de juliol de 2021 - Edició 1093
La República

El cas “Kitchen” apunta a Mariano Rajoy gràcies a la conversa d’un excàrrec de la policia espanyola

El xat de l’exsecretari d’estat de seguretat amb l’exdirector adjunt de la policia espanyola es constata com Rajoy i l’exministre d’Interior tenien constància dels moviments de Villarejo

Redacció
Redacció 10/12/2020
El president del govern espanyol, Mariano Rajoy, i a vicepresidenta, Soraya Sáenz de Santamaría, escoltant la intervenció del secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, durant la moció de censura. Imatge del 31 de maig del 2018. (HORITZONTAL)

El complex cas “Kitchen” o cas Villarejo segueix aportant informacions molt reveladores. Aquest cop, Mariano Rajoy és mencionat en una de les converses a les quals ha tingut accés el diari El Independiente, entre l’exsecretari d’estat de seguretat, Francisco Martínez, i l’exdirector adjunt operatiu de la policia espanyola, Eugenio Pino. Els dos imputats en el cas mencionen tant a Mariano Rajoy com a l’exministre d’Interior, Juan Ignacio Zoido, pel coneixement que tenien de les activitats de Villarejo, actualment en presó preventiva.

D’un xat extret del mòbil de Martínez, amb data del 12 de desembre del 2018, Pino diu a l’exsecretari de Seguretat que Villarejo “abans tenia a Rajoy. I ara? Doncs tira a tothom”, a la qual cosa Martínez respon: “La dona està demanant la fiança?”. A la mateixa conversa s’hi troben infinitat de missatges on es constata que Martínez controlava tots els moviments de Villarejo des d’abans que fos detingut.

Pel que fa a Zoido, Martínez també comenta a Pino que “no fa falta que et recordi qui va posar Villarejo a escena, no?”.