Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024
Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024

El cas de David Madí per presumptes factures falses a CDC es trasllada a l’Audiència Nacional

|

- Publicitat -

La jutgessa que havia de jutjar una presumpta trama de factures falses en la qual estan implicats el productor audiovisual Oriol Carbó, l’empresari Juan Manuel Parra i l’exdirigent de CDC David Madí, entre d’altres, ha acordat inhibir-se a favor de l’Audiència Nacional perquè inclogui la causa en una de les peces derivada del ‘cas 3%’ sobre el suposat pagament de comissions a CDC. En concret, s’acumularà al procés anomenat Triacom, la productora que, amb la col·laboració d’altres societats, hauria emès factures per serveis no realitzats. La magistrada ha acceptat així la petició de la fiscalia.

En la seva interlocutòria, avançada per ‘El Periódico’ i confirmada per l’ACN, la magistrada sosté que els fets enjudiciats en la causa de la trama de factures “no només són connexos, sinó que són els mateixos” que els instruïts a l’Audiència Nacional. I detalla que en el procés que ella tramita es pretén aclarir l’emissió de factures simulades per part d’unes societats de Juan Manuel Parra, condemnat pel ‘cas Palau’, a la companyia Triacom per “serveis no prestats”. Algunes d’aquestes factures es troben en la causa de l’Audiència Nacional.

Publicitat

La jutgessa estableix que les causes de Barcelona i Madrid tenen per objecte una suposada trama de facturació atribuïda a Triacom. Per aquesta raó, segons ella, no es poden jutjar els fets per separat, ja que aquestes factures de 2011 poden haver servit per defraudar a Hisenda i “alhora, per finançar il·legalment un partit polític”. Arran d’aquesta decisió, que pot ser recorreguda, Madí, que no està imputat en el ‘cas 3%’, pot acabar sent jutjat a l’Audiència Nacional.

Et pot interessar  Vilagrà, sobre l'intent de l'Audiència d'aturar l'amnistia: "No és cap sorpresa"

En el judici que s’havia de celebrar a Barcelona aquest divendres i que ha estat suspès, la fiscalia reclama per a Madí dos anys de presó. A la banqueta estava previst que s’assegués també l’empresari Juan Manuel Parra, proveïdor habitual de CDC, que el juliol de 2019 va remetre un escrit al jutjat de Barcelona en què confessava haver cobrat treballs realitzats a CDC a través de Triacom, productora del concurs de TV-3 ‘El gran dictat’. Per acreditar la seva versió, va lliurar un CD que conté una conversa que va mantenir el 2011 a la llavors seu de CDC al carrer de Còrsega de Barcelona amb Germà Gordó, llavors secretari de Govern i imputat pel ‘cas 3%’.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut