Dilluns, 27 de juny de 2022 - Edició 1432
La República

El cap de Malalties Infeccioses de la Vall d’Hebron veu molt pròxim el final de la propagació del coronavirus

Benito Almirante assegura que “la malaltia va a la baixa i és probable que en dues o tres setmanes sigui absolutament marginal”

Redacció 25/05/2020
Pla mitjà de la consellera de Salut, Alba Vergés, amb el cap del Servei de Malalties Infeccioses de Vall d'Hebron, el doctor Benito Almirante, durant la seva visita al centre. 31 de juliol de 2019 (HORITZONTAL)

El cap de Malalties Infeccioses de l’Hospital Vall d’Hebron, Benito Almirante, ha assegurat en una entrevista a Betevé, que la propagació del coronavirus es troba en fase final, i que serà mínima durant les pròximes setmanes. A més, tampoc no preveu cap rebrot de gran magnitud. En relació amb això, celebra que l’evolució ha estat favorable gràcies a les mesures de protecció i confinament que s’han dut a terme per contenir la propagació del coronavirus: “La malaltia va a la baixa i és molt probable que en un període de dues o tres setmanes sigui absolutament marginal”.

En un to positiu, Almirante ha assegurat que la situació és “esperançadora” tan socialment com des de l’Hospital de la Vall d’Hebron, on només hi han ingressat 8 persones la darrera setmana, quan durant el punt àlgid de la pandèmia hi havia fins a 90 pacients ingressats al dia.