Divendres, 31 de març de 2023 - Edició 1709
La República

El cap de la Policia Nacional, al PP: “La convivència a Catalunya ha millorat des que vostès van sortir del Gobierno”

Francisco Pardo ha deixat com un drap brut la formació de Casado, tot i les seves constants mostres d’adulació cap a la policia espanyola

Agències 16/12/2021
Imatge d'arxiu d'un Policía Nacional

El director de la Policia Nacional, Francisco Pardo, ha defensat que des que el PP va sortir de l’executiu espanyol “la convivència a Catalunya ha millorat notablement”. Les lloances del grup liderat per Pablo Casado no han frenat les crítiques del cap de la policia espanyola, que ha carregat contra el Partido Popular.

En resposta a una pregunta de la diputada popular Ana Vázquez en la comissió d’Interior del Congrés, Pardo ha condemnat “qualsevol assetjament a qualsevol ciutadà sigui a Catalunya o a Madrid”, també si és a algun membre de les forces policials, i ha dit que la seguretat està “atesa amb el normal funcionament de les institucions i l’estat de dret”.

“La Policia Nacional està fent un gran treball a Catalunya”, ha dit Pardo, que ha subratllat que en els últims tres anys “s’ha restablert la relació policial amb els Mossos d’Esquadra, que estava trencada” i s’ha incrementat un 23,6% el nombre d’efectius.