Edició 1772

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 02 de juny del 2023
Edició 1772

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 02 de juny del 2023

El cap de la Guàrdia Civil a Catalunya que defensava la violència policial de l’1-O passa a la reserva

|

- Publicitat -

El cap de la Guàrdia Civil a Catalunya, Pedro Garrido Roca, ha passat a la reserva aquest dijous després de gairebé tres anys al càrrec. El general, que s’ha acomiadat de les autoritats i la societat civil amb una carta, serà substituït de forma interina pel número dos, José Aledo Andreu, segons fonts del cos. Garrido, que va prendre possessió del càrrec l’estiu del 2018, ha defensat en diverses intervencions públiques les actuacions policials contra el referèndum de l’1 d’octubre del 2017. Les seves paraules després de la detenció de nou CDR van provocar una petició de cessament per part del Govern. “Ho vam demostrar fa dos anys, ho hem fet de nou recentment i cada vegada que sigui necessari ho tornarem a fer”, va dir.

Publicitat

En el discurs de presa de possessió a la comandància de Sant Andreu de la Barca el 12 de juliol del 2018 Garrido va reclamar als agents que no s’amaguessin davant el “menyspreu” d’alguns sectors.

L’11 d’octubre del 2018 es va referir a les actuacions de la Guàrdia Civil durant l’1-O per afirmar que no canviarien la manera d’actuar. “Els seus somriures traïdors ens estimulen, la difamació ens anima i la fustigació ens referma i reforça”, va dir.

Un any després, el 9 d’octubre del 2019, després d’una operació policial on es van detenir nou CDR, Garrido afirmar que “la pretesa revolució dels somriures” s’havia convertit en “el rictus que dissimula l’odi i la mesquinesa capaç de generar destrucció, dolor i sofriment”.

A causa d’aquest discurs l’endemà el Govern en va demanar el “cessament immediat” en una carta que va enviar a la vicepresidenta del govern espanyol, Carmen Calvo, per considerar que les paraules havien estat “fora de lloc” i “tota una provocació”.

Et pot interessar  Grau promet que la Policia Nacional i la Guàrdia Civil "tornaran a patrullar" per Barcelona

En una carta pública per celebrar el 176 aniversari de la Guàrdia Civil, el 14 de maig del 2020, Garrido va destacar la detenció de CDR com la primera de les actuacions que havien contribuït a fer del cos “un element essencial en la història recent d’Espanya”.

Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió