Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024
Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024

El cap de la Guàrdia Civil a Catalunya destaca la detenció dels CDR i els titlla de “terroristes” en el 176 aniversari del cos

|

- Publicitat -

El cap de la Guàrdia Civil a Catalunya, Pedro Garrido, destaca la detenció de CDR del 23 de setembre del 2019 en una carta que ha fet pública per celebrar el 176 aniversari del cos. “Amb l’esforç diari estem engrandint i fent que aquest cos segueixi essent essencial en la història recent d’Espanya”, destaca el general. La primera de les actuacions que destaca és la intervenció “en fets de notòria rellevància per la seguretat i la integritat territorial de la nació, contribuint a que els autors de delictes amb els que es es pretenia la secessió de Catalunya fossin condemnats als tribunals o posant a disposició judicial els qui planejaven recórrer al terrorisme per imposar els seus deliris independentistes”.

El text apunta que la Guàrdia Civil ha “seguit contribuint a proporcionar una major seguretat i llibertat als ciutadans” a Catalunya “desenvolupant de manera diària i quotidiana” tasques relacionades amb la prevenció del narcotràfic, el contraban i el frau fiscal, el control d’armes i explosius, la protecció de la natura i el medi ambient, la seguretat ciutadana a les aigües marítimes o la investigació de la delinqüència organitzada, el terrorisme jihadista o la corrupció.

Publicitat

Davant la pandèmia de la covid-19 la Guàrdia Civil ha “tornat a ser un element d’auxili i assistència als ciutadans que l’han requerit”, apunta el general.

Acaba l’escrit “agraint novament als ciutadans l’ànim i el suport que ens transmeten per la tasca que duem a terme”. “Poden donar per segur que seguirem treballant per la seguretat de tots ells, posant el màxim esforç en complir i fer complir la llei com a únic referent que pot i ha de condicionar els nostres actes i decisions professionals perquè la Guàrdia Civil segueixi sent un cos admirat, respectat i estimat per espanyols de tota condició i classe, al ser capaços d’harmonitzar la prestació d’un servei eficaç amb el més profund respecte als drets i llibertats dels ciutadans als que servim”, afegeix Garrido.

Et pot interessar  En llibertat provisional el talp dels Mossos a la Guàrdia Civil i presumpte blanquejador de diners
Publicitat

Opinió

Minut a Minut