Edició 2110

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 05 de maig del 2024
Edició 2110

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 05 de maig del 2024

El candidat de Vox a la Generalitat Valenciana va ser condemnat per maltractar psicològicament la seva exdona

|

- Publicitat -

El candidat de Vox per a les eleccions de maig a la Generalitat Valenciana, el catedràtic de Dret Constitucional de la Universitat de València, Carlos Flores Juberías, va ser condemnat en 2002 per un “delicte de violència psíquica habitual i 21 faltes de coaccions, injúries i vexacions” contra la seva exparella i mare dels seus fills a la qual, segons la resolució judicial, va provocar un “crebant psicològic”, segons informa el diari Levante-EMV.

La sentència de l’Audiència Provincial de València demostra el calvari que va fer patir a la seva exdona. A la resolució judicial es confirma la “violència psíquica” que Flores va exercir, per la qual el tribunal decretava 1 any de presó, una inhabilitació també d’un any per a ser triat per sufragi passiu, la prohibició d’acostar-se a la seva exesposa durant tres anys, així com una indemnització per responsabilitat civil de 6.000 euros.

Publicitat

El comunicat de Flores

Tanmateix, aquest passat tèrbol no és motiu de preocupació per l’extrema dreta, que l’ha escollit com a candidat pels comicis de 2023 al País Valencià. El jurista ultradretà ja va ser el triat pel PP per a ocupar un càrrec en el Consell de Transparència. Ara, davant les informacions periodístiques que recorden el seu passat, Flores ha publicat un comunicat excusant-se, traient-li ferro a les seves accions i rebutjant que s’utilitzi “amb finalitats partidistes” uns fets de fa ja dues dècades. El fet que remarqui que pertanyen a “l’esfera privada” i que no tenen cap rellevància política és tota una declaració d’intencions. Què es pot esperar d’un partit que nega l’existència de la violència de gènere?

Et pot interessar  El PSC lidera la intenció de vot entre els més joves, seguit de Junts, ERC i Vox
Publicitat

Opinió

Minut a Minut