Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024
Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024

El BOE publica els nou decrets d’indult dels presos polítics

|

- Publicitat -

El Butlletí Oficial de l’Estat (BOE) ha publicat aquest dimecres els decrets d’indult als nou líders independentistes empresonats per impulsar l’1-O a Catalunya. El BOE recull en nou documents diferents els indults a l’ex-vicepresident de la Generalitat i líder d’ERC, Oriol Junqueras; l’expresidenta del Parlament Carme Forcadell; els exconsellers Joaquim Forn, Jordi Turull, Josep Rull, Raül Romeva, Dolors Bassa; i l’expresident de l’ANC Jordi Sànchez i el president d’Òmnium Cultural, Jordi Cuixart.

Els expedients d’indult estan basats en “els motius d’utilitat pública que s’exposen en la proposta del Ministre de Justícia” i “considerats els informes del Tribunal sentenciador i del Ministeri Fiscal, i atenent a les circumstàncies” de cada condemnat. La fórmula que recull el BOE és la següent: “Vinc a indultar a” el condemnat “la pena privativa de llibertat pendent de compliment, a condició que no torni a cometre delicte greu” en un termini concret “des de la publicació del reial decret”, que va dels tres als sis anys.

Publicitat

El termini recollit com a condició per no tornar a cometre delicte varia en cada cas. Per a Dolors Bassa, tres anys; Carme Forcadell i Raül Romeva, 4 anys; Jordi Cuixart i Jordi Sànchez, cinc anys; Oriol Junqueras, Jordi Turull, Joaquim Forn i Josep Rull, 6 anys.

La publicació es produeix l’endemà que el Consell de Ministres acordés la concessió de la mesura de gràcia i que el president del Govern espanyol, Pedro Sánchez, l’expliqués públicament apel·lant a la seva utilitat pública.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut