Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024
Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024

El Bisbat de Lleida porta a judici tres militants d’Endavant per denunciar els abusos sexuals a l’Església

|

- Publicitat -

Aquest dimecres l’organització Endavant-OSAN de Ponent ha organitzat una roda de premsa per fer públic que el Bisbat de Lleida i Mossos acusen tres militants d’amenaces per una pintada en què denunciaven els abusos a menors i l’encobriment de l’Església.

Les pintades —que daten de l’agost del 2019— deien: “Sou còmplices i encobridors d’abusos sexuals”. Segons Endavant, la denúncia vincula l’acció amb unes cartes anònimes enviades al Bisbat per una persona que afirma haver estat víctima d’abusos sexuals durant els anys 60 i 70 per part d’un membre actual de la cúria de la diòcesi de Lleida.

Publicitat

Així mateix, han aprofitat la roda de premsa per denunciar que “la investigació dels Mossos és clarament política” i consideren que està “basada en fitxers policials il·legals”, ja que relacionen els militants entre si a través d’observacions policials fetes altres dates. “Malgrat que en l’atestat policial afirmen que no pot determinar qui ha escrit les cartes, les atribueixen als nostres militants”, han criticat.

Pel que fa a les cartes, creuen que és una mostra “de la institucionalització de la pederàstia i els abusos sexuals dins de les congregacions i centre educatius religiosos”, que a més, emparen les administracions públiques.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut