Dijous, 29 de setembre de 2022 - Edició 1526
La República

El Barça aconsegueix el que el Govern no fa: L’app de Spotify serà en català

L’assemblea del Barça ha aprovat el patrocini de Spotify: “Hem retornat l’alegria al barcelonisme”

Redacció 03/04/2022

El president del Futbol Club Barcelona, Joan Laporta, estava content com un gínjol després que l’assemblea de socis compromissaris del Barça hagin aprovat el patrocini de la famosa plataforma musical Spotify.

Però un dels detalls que té acord també hauria de donar una alegria a Catalunya en general, ja que a partir d’ara, la plataforma Spotify podrà ser utilitzada en català per primer cop. Laporta ha dit que aquest acord el que aconsegueix és posar-los “a primera línia mundial” i fins i tot ha dit que “hem retornat l’alegria al barcelonisme”. Ja que l’acord suposa que el Barça rebrà 435 milions d’euros de Spotify durant els pròxims 12 anys.

Tornant en matèria de la llengua, el president ha recordat la importància que el català sigui ara a la plataforma musical d’internet més popular, i recorda que la llengua catalana “és l’idioma oficial del nostre club i de Catalunya”. Sens dubte, una lliçó directa al Govern de la Generalitat, que recentment s’ha vist immers en diverses polèmiques per no defensar el català en alguns àmbits per culpa de la repressió dels tribunals espanyols per intentar restar-li importància a la cultura.