Edició 2063

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 19 de març del 2024
Edició 2063

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 19 de març del 2024

El banc on Juan Carlos I hi guardava 65 milions d’euros va tancar el seu compte després de l’escàndol de Botswana

|

- Publicitat -

Mirabaud, el banc on Juan Carlos I hi guardava gairebé 65 milions d’euros, va tancar el compte del rei emèrit en el moment que es va descobrir la seva cacera d’elefants a Botswana i, en conseqüència, l’escàndol va aparèixer a molt mitjans internacionals, destrossant per enèsima vegada la imatge del borbó. Segons Yves Bertossa, el fiscal que investiga el cas de blanqueig i frau fiscal de Juan Carlos I, recorda que va ser després d’aquells fets que es va descobrir la seva relació amb Corinna, ja que havia anat a Botswana amb ella i el seu fill. Després d’allò, el rei emèrit va ser traslladat a Espanya per ser operat del maluc.

A més, segons les declaracions del fiscal suís, recollides per El Plural, s’investiga si aquests 65 milions corresponen a una rebaixa del 30 per cent en l’oferta final d’un consorci d’empreses espanyoles que van guanyar l’obre de l’AVE entre Medina i La Meca. De fet, el directiu de Mirabaud va reconèixer al fiscal que no hi havia cap verificació sobre aquests diners, rebuts el 2008 al compte del borbó. Com ja se sap, el gestor de fortunes Arturo Fasana ja va declarar que aquests milions es tractaven d’una donació del rei de l’Aràbia Saudita.

Et pot interessar  La Moncloa "respecta" la resposta de Suïssa i diu que és a Garcia-Castellón a qui correspon respondre
Publicitat

Opinió

Minut a Minut