Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024
Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024

Educació vol arribar a un acord amb els sindicats: “Hi ha molts temes que es poden debatre”

|

- Publicitat -

El Departament d’Educació ha demanat als sindicats que tornin a la mesa de negociació perquè ha assegurat que té voluntat d’escoltar-los i arribar a un acord. Ho ha dit la directora general de Professorat, Dolors Collell, en declaracions a Catalunya Ràdio, qui ha criticat que els sindicats no s’han presentat a les tres darreres convocatòries. Collell ha assegurat entendre el cansament i la fatiga pandèmica que també han viscut els docents però ha lamentat que la convocatòria de vaga torna a recaure sobre els alumnes. Ha afegit que els canals de comunicació “estan oberts” i ha obert la porta a “buscar alternatives” a la compensació pels dies d’avançament del calendari escolar, que fins ara era la jornada intensiva al setembre.

La directora general ha rebutjat ajornar l’inici del calendari escolar un any perquè s’ha preguntat què aportaria això quan és un debat que ja s’ha fet durant anys. En canvi, sí ha dit que més enllà de l’inici de classes el 5 de setembre, “hi ha molts temes que es poden debatre”.

Publicitat

Educació vol aconseguir un “gran acord” amb la part social abans que acabi el curs. Ha apuntat que des del 2017 no s’ha signat cap acord per les dues parts en el marc de la mesa sectorial. Per això, ha afirmat que l’èxit seria aconseguir aquest consens. Per aconseguir-ho, s’estan convocant reunions bilaterals amb tots els sindicats amb representació a la mesa per recollir propostes i poder arribar a un preacord a finals de mes.

Collell ha reconegut que els agradaria que es desconvoquessin les jornades d’aturada però ha afegit que cadascú és fa responsable de la seva part. “Nosaltres estem oberts a la mesa i a treballar per un acord”, ha dit. Davant les crítiques per la manca de diàleg i la sensació de no sentir-se escoltats, ha afirmat que “si això està passant”, estan disposats reconduir la situació.

Et pot interessar  Bibliotecaris de Barcelona fan vaga per demanar més personal, millores laborals i mesures per garantir la conciliació

Per últim, ha indicat que ja s’està donant resposta a part de les reivindicacions dels sindicats: “El camí ja està iniciat”.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut