Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024
Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024

Educació envia una carta a les escoles instant-los a no aplicar el 25%: “És el nou marc normatiu”

|

- Publicitat -

El Departament d’Educació va enviar una carta dirigida a totes “les escoles sostingudes amb fons públics”, i els demana complir “el nou marc normatiu”. Aquest marc es troba amb desacord amb les mesures judicials aprovades pel TSJC, quan “es va determinar l’aplicació del 25% de l’ensenyament en llengua castellana”. Dit d’una altra forma, demana la no implementar el 25% del castellà als centres educatius, manifestant que és “incompatible” amb el nou marc normatiu.

Cambray, després que la Generalitat enviés a les escoles la carta ha declarat que “cap aula d’aquest país aplicarà el 25% de castellà”, ja que no es poden aplicar percentatges tenint en compte la llei aprovada pel Parlament que especifica que la llengua catalana és la vehicular.

Publicitat

Per altra banda, Cambray s’ha mostrat “convençut” que aquesta tarda els sindicats acceptaran la darrera proposta del Departament. De fet, assegura que segur que hi haurà acord: “No contemplem un escenari en què no hi hagi acord”, ha manifestat de forma contundent.

Cal recordar que aquest dimecres Educació va proposar reduir una hora lectiva tant als professionals de primària com als de secundària a partir del gener, el que comportaria la incorporació de 3.500 professionals, una mesura que compta amb 170 milions d’euros. En aquesta línia ha assegurat que en cas d’acord hi haurà un treball “conjunt” amb les direccions per desplegar la mesura.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut