Edició 2108

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 03 de maig del 2024
Edició 2108

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 03 de maig del 2024

Educació convoca els sindicats dimarts vinent, el dia abans de l’inici de curs i de la vaga

|

- Publicitat -

El Departament d’Educació ha convocat els sindicats dimarts vinent 5 de setembre, el dia abans de l’inici de les classes i de la vaga convocada per USTEC, la CGT i la Intersindical. Ho ha anunciat la consellera d’Educació, Anna Simó, en una entrevista a Catalunya Ràdio, on ha explicat que s’ha convocat la nova Mesa Sectorial per parlar de l’inici del curs escolar. “No vull que els sindicats s’assabentin de les novetats per part de tercers, vull fer-ho personalment i hi assistiré”, ha dit. Simó ha assegurat que els sindicats la tindran “al seu costat” i que hi parla “de diverses qüestions”. Amb tot, ha assenyalat que no pot concretar quina reversió de retallades es pot fer sense tenir els escenaris pressupostaris del 2024.

A banda, ha avançat que ha demanat al president del Consell Escolar comparèixer i també demanarà fer-ho al Parlament, tot plegat per parlar de l’inici de curs. La voluntat, ha dit, és arribar a grans acords i que cada pas es faci es faci “des del consens”.

Publicitat

La consellera ha dit que els objectius principals són la millora de la qualitat del sistema educatiu, continuar amb la reducció de ràtios iniciada fa dos anys, lluitar contra la segregació escolar, reduir l’abandonament i millorar les competències bàsiques. També ha destacat que el curs començarà amb més docents -ha dit 1.200 més- tot i haver-hi 8.000 alumnes menys a causa de la davallada demogràfica.

Finalment, sobre el català ha dit que no vol pressuposar que el TC “esmeni la plana” a allò que va fer el Parlament i ha afegit que li semblaria “molt fort” que el tribunal digués que la llei 8/2022 és inconstitucional.

Et pot interessar  Les oposicions a docents arranquen a Catalunya amb prop de 18.000 aspirants a 9.344 places
Publicitat

Opinió

Minut a Minut